THE GOLDEN CREEK – HEARTBREAKS AND BREAKDOWNS

De vanuit het Duitse Hansestadt en metropool Hamburg opererende formatie ‘The Golden Creek’ timmert al zo’n vijftal jaartjes aan hun muzikale carrière. De band bestaat uit vijf leden met Matthias Abel als zanger-gitarist en Axel Lemmerz op gitaar en lapsteel, Josef Abel (broer van Matthias) op piano en Hammondorgel, Malte Metz op basgitaar en Christoph Schöttler op drums en percussie. Hun eerste muzikale registratie kwam er in 2016 via de EP “Everything Falls Apart” waarop ze de wereld via de zeven liedjes op die plaat lieten kennismaken met hun melodieuze popsongs.

Er kwam al snel belangstelling om meer van dit moois te mogen krijgen, maar toch duurde het tot nu vooraleer ‘The Golden Creek’ kon overgaan tot de release van hun officiële debuutplaat “Heartbreaks And Breakdowns”. Met deze tien zelfgeschreven songs en de 40 minuten muziek kunnen we toch wel spreken van een nieuw schot in de roos voor deze Hamburgse groep. Deze moderne popliedjes leunen zeer nauw aan bij de gekende Americana-sound en liggen al vanaf een eerste beluistering zeer vlot in het gehoor.

Eerste single “We Loved Elvis” kan u beluisteren op de video bij deze recensie, maar ook de sfeervolle openingstrack “Spastic Little Shadows” bekoort van begin tot einde, net als de emotionele albumtiteltrack “Heartbreaks And Breakdowns”. Deze plaat kan dienst doen als soundtrack bij iemand die graag in alle rust van goede muziek wil genieten. Het zachtjes fluisterende zangwerk van Matthias Abel boeit in elke song op dit album en weet de aandacht van de luisteraar permanent vast te houden, ook in een heel sober gebracht liedje als “The Color Of Hallucinations” met schitterend werk van Axel Lemmerz op lapsteelgitaar.

Zoekwerk naar een wat zwakkere song op deze plaat levert helemaal niets op want het genieten kan alsmaar verder doorgaan met over de liefde en het leven handelende liedjes als “Under The Halo”, “Master Of The Rain” en “Hasenschaukel, St. Pauli” over een echt bestaande club waar bands live muziek kunnen spelen. Daarnaast biedt deze formatie u ook nog het wondermooie “The Day I Sold My Records” aan en de enige wat meer uptempo gebrachte slotsong “Woodrow’s Tale”.

Wij zien her en der wat gelijkenissen tussen het werk van ‘The Golden Creek’ en dat van Americana-artiesten als de formatie ‘Dawes’ en de helaas ter ziele gegane band ‘Dolorean’. Als de toekomst voor deze Duitsers even succesvol mag worden als voor de net vernoemde bands, dan zullen we op deze pagina’s zeker nog vaak over nieuw werk van ‘The Golden Creek’ kunnen berichten. En dat zullen we dan ongetwijfeld met heel veel plezier doen!

(valsam)

 


 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Off-Label Records

video